به گزارش همشهریآنلاین؛ واردات گوشیهای پرچمدار، تعرفه ۵درصدی داشت که به ۱۲درصد افزایش یافته و قرار بود مابهالتفاوت ۷درصدی در صندوق حمایت از تولید موبایل نگهداری شود ولی حالا با ممنوعیت واردات عملا صندوق حمایت از تولید موبایل هم بیمعنی میشود.
موضوع دیگری که کارشناسان در نقد تصمیم اخیر اعلام میکنند، بحث خدمات پس از فروش برند اپل است. خدمات پس از فروش در ایران ۱۸ماهه است و وقتی واردات ممنوع شود، شرکتها برای تهیه قطعات این نوع گوشیها و خدمات پس از فروش نیز با مشکل مواجه میشوند.
مخالفان واردات گوشیهای آیفون با استناد به سهم اندک این برند و البته دیگر گوشیهای بالای ۶۰۰دلار از بازار تلفن همراه ایران، معتقدند ارز واردات این اقلام بهویژه با توجه به شرایط تحریم و محدودیت منابع ارزی میتواند در اختیار واردات کالاهای اساسی و اقلامی صرف شود که برای بخش بیشتری از مردم نیاز محسوب شوند.
آمارها نشان میدهد ۷۵درصد از تلفنهای همراه فروختهشده در بازار قیمتی بین ۷ تا ۸میلیون تومان دارند و فقط ۲۵درصد از سهم بازار در اختیار گوشیهای همراه بالای ۱۰میلیون تومان است که از این بخش ۵درصد را گوشیهای بالای ۶۰۰دلار تشکیل میدهند.
جستجوهای خبرنگار همشهریآنلاین نشان میدهد در بازار موبایل تهران کسی مدلهای مختلف آیفون را برای فروش نگذاشته است. این درحالی است که با قطعیشدن ممنوعیت ثبت سفارش واردات گوشیهای آیفون از روز گذشته، بازار شاهد تغییرات بیشتری نیز در قیمت تلفن همراه بهویژه این برند خاص خواهد بود. پیگیریهای همشهری برای استعلام آخرین قیمت گوشیهای آیفون در نخستین روز ممنوعیت رسمی واردات، بهدلیل اینکه قیمتهای بازار بعد از ظهر اعلام میشد، به جایی نرسید اما بهگفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه تهران، بازار موبایل در روزهای آینده شاهد تغییراتی در قیمت انواع گوشیهای تلفن همراه خواهد بود.
گزارش روزنامه همشهری را هم بخوانید؛ شوک تازه به بازار موبایل؛ فروش آیفون متوقف شد | قیمت سایر برندها افزایش مییابد
گزارش: رضا سمائینیا
تصویر: مونا فاضلی
تدوین: محمود دانشآموز
نظر شما